Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Σπαγγέτι αλά πουτανέσκα

Υλικά συνταγής για 2-4 άτομα


  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3-4 κονσέρβες αντζούγιες, ψιλοκομμένες προαιρετικά
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι τσίλι σε σκόνη
  • 400 γραμμάρια ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 3/4 φλιτζανιού ελιές χωρίς κουκούτσι (μαύρες ή πράσινες), χοντροκομμένες
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
  • αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο για τα σπαγγέτι

Εκτέλεση συνταγής


Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή εστία. Όταν το λάδι ζεστάνει, σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και ασπρίσουν, περίπου 4-5 λεπτά. Αφού μαγειρευτούν τα κρεμμύδια, προσθέστε τις ψιλοκομμένες αντσούγιες, μαζί με λίγο λάδι. Προσθέστε στο τηγάνι το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.

Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε το για 2 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε τις τριμμένες , τη ρίγανη, πιπέρι τσίλι και ελιές. Χαμηλώνετε την εστία και αφήνετε να σιγοβράσει.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τα σπαγγέτι al dente σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Όσο βράζουμε τα μακαρόνια προσθέστε την κάπαρη στη σάλτσα και συνεχίζετε να σιγοβράζετε.

Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Ανακατεύετε το μαϊντανό με τα ζυμαρικά. Σερβίρετε τα μακαρόνια σε μεγάλα και βαθιά πιάτα με γαρνίροντας με την σάλτσα.

sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου