Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Τραχανάς με φέτα και πάπρικα

Υλικά συνταγής


  • 5 φλιτζ. νερό
  • 250 γραμ. ξινό τραχανά ΒΛΑΧΑ
  • 150 γραμ. τυρί φέτα
  • 1/2 κιλό γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • 1/2 κουταλιά σούπας αλάτι
  • πάπρικα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής


Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό, τη μαργαρίνη και το αλάτι και όταν πάρουν τη βράση, ρίχνουμε λίγο λίγο τον ξινό τραχανά Βλάχα ανακατεύοντας διαρκώς με μια κουτάλα.

Όταν αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και όσο βράζει ο τραχανάς, τον ανακατεύουμε για να μη φουσκώσει και χυθεί.

Όταν ο τραχανάς βράσει, κόβουμε τη μισή φέτα σε μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε τον τραχανά σε σουπιέρα και τον σερβίρουμε ζεστό με την υπόλοιπη φέτα κομμένη σε κομματάκια και την πάπρικα.

Συμβουλή


Αντί για φέτα, μπορούμε να βάλουμε κεφαλοτύρι.

Πηγή: womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου