Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Πρασινάδες με πορτοκάλι, φιστίκι Αιγίνης και σάλτσα εσπεριδοειδών

Υλικά Συνταγής


  • 1 μαρούλι άισμπεργκ, λεπτοκομμένο
  • 1 γαλλική σαλάτα, λεπτοκομμένη
  • τα φύλλα από 1 μάτσο ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο μυρώνια (ή τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό), λεπτοκομμένα
  • οι φέτες από 1 μέτριο πορτοκάλι, χοντροκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας φιστίκι Αιγίνης, ανάλατο και χοντροθυμματισμένο στον πολυκόφτη
  • 4 κουτ. σούπας σπόροι ροδιού (προαιρετικά)

Για το ντρέσινγκ

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml μηλόξιδο
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μερίδες 6, Προετοιμασία 30',

Εκτέλεση Συνταγής


Σε ένα σέικερ ή στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μέλι, το μηλόξιδο και αλατοπίπερο. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το πορτοκάλι, το φιστίκι και το ρόδι (αν βάλουμε).

Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου