Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Ταλιατέλες με ψαρονέφρι σε σάλτσα κρέατος με λαχανικά

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 τεμάχιο ψαρονέφρι (300 γρ.)
  • 2 συσκευασίες σπιτικό ζωμό ψυγείου βοδινό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο τρυφερό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλ. λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 1 φλ. νερό ζεστό
  • 3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  •  μπόλικο πιπέρι
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  •  ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι, πεκορίνο ή παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής


Καθαρίζουμε και κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες και μετά σε λωρίδες.
Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 3΄-4΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρουμε για 2-3'. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πίνουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το τριμμένο καρότο και το σκόρδο και  σοτάρουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό ψυγείου και το ζεστό νερό ή λευκό ξηρό κρασί.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
Αραιώνουμε το γιαούρτι σε μπολ με λίγη από την σάλτσα. Περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι . Έχουμε βράσει τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 6'. Έτσι όπως στάζουν, τις ρίχνουμε µε τσιμπίδα στη σάλτσα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί . Ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου