Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Μελιτζανοσαλάτα με κοπανιστή

Υλικά συνταγής


  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 450 γρ. μελιτζάνες μικρές με άσπρη σάρκα
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • ο χυμός 2 λεμονιών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 100 γρ. κοπανιστή
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • κυβάκια φρέσκιας ντομάτας (χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους)

Ψήσιμο: 20΄, Μερίδες: 6, Δυσκολία: μέτριο

Εκτέλεση συνταγής


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από τα κοτσάνια τους και τις ψήνετε στο φούρνο 20’ περίπου. Τις αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν τους αφαιρείτε τη φλούδα και βάζετε τη σάρκα σ’ ένα μπολ.
Ρίχνετε το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύετε το μείγμα. Προσθέτετε στο μπολ το ταχίνι, την κοπανιστή, το χυμό του λεμονιού, το κύμινο και το μπούκοβο, ανακατεύοντας συνέχεια και πιέζοντας με πιρούνι.
Σερβίρετε τη μελιτζανοσαλάτα σε μπολ. Ρίχνετε το λάδι και το μισό μαϊντανό και ανακατεύετε ελαφρά. Γαρνίρετε με κυβάκια ντομάτας και τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου