Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Μανιταρόσουπα

Υλικά Συνταγής

Για 4 άτομα

  • 50 γραμμάρια μπέικον (4-5 φέτες)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 600 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα (ασπρομανίταρα, πορτομπέλο κ.α.)
  • 800 ml ζωμός κότας
  • 100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
  • Λίγο μαϊντανό φριζέ για ντεκόρ
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση Συνταγής


Κόβετε σε 5-6 ίσα μέρη τις λωρίδες του μπέικον και τις σοτάρετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά σε μια βαθιά κατσαρόλα. Αφαιρείτε το μπέικον από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.
Στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα και χωρίς να την έχετε πλύνει για να κρατήσετε την γεύση από το μπέικον προσθέτετε το κρεμμύδι, το πράσο και τέλος τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες.
Σοτάρετε για 4 λεπτά να πάρουν χρώμα ( κρατάτε μερικά μανιτάρια για το ντεκόρ) και προσθέτετε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι σκεπάζετε και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτετε το τυρί κρέμα.
Χτυπάτε την σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει λεία υφή, και την «περνάτε» από ένα σουρωτήρι (λεπτό).
Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, και δοκιμάζετε εάν χρειάζεται αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εάν η σούπα σας είναι πολύ πηχτή μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό η ζεστό νερό.
Τέλος προσθέτετε τα κομμάτια του μπέικον ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Εάν σερβίρετε σε ατομικά μπολ μπορείτε να έχετε κρατήσει μερικά μανιτάρια σοταρισμένα για ντεκόρ μαζί με λίγο μαϊντανό φριζέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου