Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Σπιτική μαρμελάδα λεμόνι

Υλικά Συνταγής


  • 4 λεμόνια
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια νερά

Εκτέλεση Συνταγής


Ξύνουμε ελαφρά τη φλούδα των τριών λεμονιών σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Κόβουμε το τέταρτο λεμόνι σε λεπτές ροδέλες και τα βάζουμε τα μέσα στο κατσαρολάκι, προσέχοντας μην πέσει μέσα κανένα κουκούτσι!

Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό και βράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε το νερό από τα λεμόνια και το ξύσμα. Τα ξαναβάζουμε στο κατσαρολάκια και τα καλύπτουμε με ακόμη ένα φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε πάλι και ξαναστραγγίζουμε. Τα ξαναρίχνουμε μέσα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα 2 φλυτζάνια νερού. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο/χαμηλό. Σιγοβράζουμε μέχρι το μείγμα να αρχίζει να γίνεται παχύρευστο, για 30-45 λεπτά.

Ρίχνουμε τη μαρμελάδα σε ένα βάζο και το βάζουμε στο ψυγέιο για να κρυώσει. Να θυμάστε ότι όταν παγώσει θα έχει ακριβώς την υφή που θέλετε, οπότε όταν τη ρίχνετε στο βάζο θα πρέπει να είναι πιο ιλαρή από το τελικό της αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου