Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Κροκέτες μπακαλιάρου από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά Συνταγής


  • 500 γρ. μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος, χωρίς δέρμα και καλά στυμένος
  • 100 γρ. παξιμάδι ντάκος
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση Συνταγής


Χτυπάμε στο μπλέντερ το παξιμάδι με το σκόρδο και τα αρωματικά μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
Προσθέτουμε τελευταία στιγμή το ψάρι και το ασπράδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπόλ,πλάθουμε μπαλάκια διαμέτρου 5εκ.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ριχνουμε λαδι και το ζεσταίνουμε για να τηγανίσουμε τις κροκέτες.Ρίχνουμε μέσα τις κροκέτες και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τις βγάζουμε.Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Συμβουλή


Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο για 2-3 μέρες... αλλάζετε νερό συχνά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου