Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Πίτσα με λουκάνικα

Υλικά Συνταγής


  • ζύμη για πίτσα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για σερβίρισμα
  • 4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • αλεύρι για τον πάγκο
  • σιμιγδάλι για πασπάλισμα
  • κρέας από 4 μικρά χοιρινά λουκάνικα (αφαιρούμε το «έντερο» από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε τον «κιμά» από μέσα)
  • 200 γρ. τσένταρ τριμμένο ή άλλο τυρί που λιώνει.
  • 10-15 μικρά φρέσκα φύλλα από φασκόμηλο

Εκτέλεση Συνταγής


Για τη ζύμη (Αν την φτιάξουμε μόνοι μας)

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς και βάζουμε μέσα ένα μεγάλο ταψί ανάποδα να κάψει καλά όσο εμείς ετοιμάζουμε τις πίτσες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας στον πάγκο εργασίας.
Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται απο την εποχή.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε το ζυμάρι μας με με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ένα κύκλο πάχους 5 χιλ και διαμέτρου 30 εκ. (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).

Για την επικάλυψη

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με τα 2 κ.σ. λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά .
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ξύδι , αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι το ξύδι να εξατμιστεί σχεδόν.

Για την πίτσα

Μοιράζουμε πάνω σε κάθε ζύμη τα κρεμμύδια , τον κιμά από τα λουκάνικα, πασπαλίζουμε με τσένταρ και αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε τα φύλλα φασκόμηλου σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα σκορπίζουμε στις πίτσες μας.
Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε απο τον φούρνο).
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές οι πίτσες μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου