Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Τορτελίνια α λα κρεμ στον φούρνο

Υλικά Συνταγής


για 2 άτομα

  • 1 συσκευασία φρέσκα τορτελίνια με τυρί 
  • ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 1 κ.γ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 4 φέτες ζαμπόν, σε κυβάκια
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 50 γρ. ένταμ, τριμμένο 
  • 150 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής


Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα τορτελίνια για 2-3 λεπτά και τα σουρώνουμε.

Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τον αρακά για επίσης 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ζαμπόν για 3-4 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Ρίχνουμε τα τορτελίνια σε ένα μικρό πυρέξ, ενώ σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τον αρακά και το ζαμπόν και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Περιχύνoυμε τα τορτελίνια με το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.


Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου