Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Κανταΐφι δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου

Υλικά Συνταγής


  • 1 κιλό φύλλο για κανταΐφι
  • 500 γρ. φιστίκι Αιγίνης κομματιασμένο
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. σκόνη από αλεσμένο φιστίκι για διακόσμηση

για το σιρόπι

  • 1 λίτρο νερό
  • 1500 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής


Ξάνετε πολύ καλά το κανταΐφι ούτως ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους. Το κόβετε με ένα μαχαίρι και το χωρίζετε στα δύο. Μαλακώνετε το βούτυρο και το βάζετε ελαφρώς στη φωτιά έτσι ώστε να μη λιώσει αλλά να γίνει παχύρρευστο. Αλείφετε με το βούτυρο ένα χαμηλό ταψί χωρίς να αφήνετε κενά. Ανακατεύετε τα 2/3 του κάθε κανταϊφιού με το βούτυρο πολύ καλά. Βάζετε το ένα μέρος στο ταψί πιέζοντας πολύ καλά και συνεχίζετε με το 1/3 το αβουτύρωτο. Πιέζετε πολύ καλά, σκορπίζετε το φιστίκι σε όλη την επιφάνεια και το καλύπτετε με το υπόλοιπο αβουτύρωτο κανταΐφι, πιέζετε και καλύπτετε με το υπόλοιπο βουτυρωμένο. Τέλος πιέζετε πάρα πολύ καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. 10 λεπτά πριν το βγάλετε απ’ τον φούρνο φτιάχνετε το σιρόπι που θα βράζοντάς το για 3 λεπτά. Σιροπιάζετε με χλιαρό το σιρόπι το ζεστό κανταΐφι. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει, σερβίρετε σε κομμάτια και πασπαλίζετε με το φιστίκι.

Στέλιος Παρλιάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου