Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Καλοκαιρινά ρεβίθια σαν χωριάτικη σαλάτα

Υλικά Συνταγής


Για τα ρεβίθια

  • 400 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και στραγγισμένα
  • 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο
  • 1 μέτριο καρότο, καθαρισμένο
  • 1 φύλλο δάφνης

Για τη χωριάτικη σαλάτα

  • 1 πιπεριά κέρατο, σε μέτρια καρέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 20 τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 6 Προετοιμασία: 15' Χρόνος: 1 ώρα Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Εκτέλεση Συνταγής


Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.

Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.

Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου