Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Νηστίσιμα σοκολατένια brownies

Υλικά Συνταγής


  • 2 φλιτζάνια αλεύρι (γενικής χρήσης)
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνια κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 φλιτζάνι μπανάνες (ώριμες και πολτοποιημένες)
  • 1/4 φλιτζάνι μη ζαχαρούχο γάλα σόγιας ή γάλα αμυγδάλου
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι canola
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή δάκρυα σοκολάτας


Εκτέλεση Συνταγής


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.Βουτυρώνετε ένα ταψάκι  9 x13 ) και το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο κάδο του μίξερ χτυπάτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το baking powder και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατέψτε τις λιωμένες μπανάνες, το γάλα σόγιας, το λάδι canola και το εκχύλισμα βανίλιας.
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος προσθέτετε τα κομμάτια ή τα δάκρυα μαύρης σοκολάτας.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και ψήστε για 25-35 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή. Αφήστε τα brownies να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα πριν τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου