Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

Τυρόπιτα με μανιτάρια

Υλικά Συνταγής 

για 8-10 άτομα

  • 1 συσκευασία με 2 Χοντρά Φύλλα PillsburyΤΜ
  • 500 γρ. μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
  • 1-2 κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε μπαστουνάκια)
  • 150 γρ. φέτα
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 150 γρ. κασέρι
  • 300 γρ. τυρί καπνιστό (κατά προτίμηση μετσοβόνε)
  • 4 αβγά
  • 200 ml γάλα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο φρέσκο ή ξηρό θυμάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής


Αφήνετε εκτός ψυγείου τα φύλλα για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και πασπαλίζετε με το θυμάρι.
Τρίβετε τα τυριά και τα ρίχνετε σε μεγάλο μπολ. Σπάτε σε άλλο σκεύος τα αβγά και τα χτυπάτε μαζί με το γάλα.  Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με τα τυριά, προσθέτετε τα λαχανικά και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε.
Απλώνετε το πρώτο φύλλο σε λαδωμένο ταψί, αλειμμένο καλά με λίγο ελαιόλαδο.  Από πάνω ρίχνετε τη γέμιση και την απλώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο, αλειμμένο επίσης με λάδι.  Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνετε για 45- 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου