Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Φασολάκια με κατίκι και λουκάνικο

Υλικά Συνταγής

για 4 άτομα 
  • 4 κ.σ. τυρί κατίκι Δομοκού 
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα με πράσο, κομμένα σε ροδέλες των 3 εκ. 
  • 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 
  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, στρoγγυλά 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 
  • 2 πιπεριές τσίλι καυτερές, ψιλοκομμένες (προαιρετικά) 
  • αλάτι 
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο 
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας 
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο 
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • ½ ματσάκι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο 

Εκτέλεση Συνταγής


Ζεσταίνουμε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φασολάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι και το αλάτι και τα φέρνουμε μια βόλτα. Σβήνουμε με το τσίπουρο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, τα αρωματικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με 1 κ.σ. κατίκι σε κάθε πιάτο.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου