Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

Frittata Toscana - Φριτάτα

Υλικά Συνταγής


  • 10 αβγά
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
  • 100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζανιού πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 50 γρ. τυρί κατσικίσιο
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση Συνταγής


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μία κουτ. σούπας ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, συνεχίζουμε με το σκόρδο και ροδίζουμε το προσούτο. Βάζουμε τη σταφίδα, το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο και τις λιαστές ντομάτες, σοτάροντας μαζί για 2 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και σιγομαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Απλώνουμε την πιπεριά και ψήνουμε στον φούρνο για 8 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με το κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου