Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Σταφιδόψωμα νηστίσιμα

Υλικά συνταγής


  • 3 ποτήρια χυμός πορτοκάλι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σόδα φαγητού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλα σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
  • 500 γρ. σταφίδα ξανθή
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει για να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακή

Εκτέλεση συνταγής


Σε ένα άνετο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο να λιώσει. Διαλύετε στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και τα προσθέτετε στο μείγμα ζάχαρης-λαδιού.

Στη συνέχεια προσθέτετε, ανακατεύοντας καλά, όλα τα άλλα υλικά εκτός από τις σταφίδες. Όταν αποκτήσετε μια ζύμη μαλακή, ρίχνετε και τις σταφίδες, αφού τις περάσετε λίγο από αλεύρι. Δουλεύετε ξανά τη ζύμη να μοιραστούν κι αυτές κάπως ομοιόμορφα.

Πλάθετε καρβελάκια ή μικρότερα ψωμάκια και τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (180° C) για 40'-45'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου