Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Tηγανητό μετσοβόνε με μαρμελάδα μανταρίνι

Υλικά Συνταγής

για 4 άτομα

  • 3 αβγά 
  • 100 γρ. γαλέτα
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα φιλέ
  • 4 φέτες μετσοβόνε των 80 γρ.
  • έ.π. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση Συνταγής


Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά. Σε τρία διαφορετικά μπολ μοιράζουμε τη γαλέτα, το αλεύρι και την αμυγδαλόψιχα. Βρέχουμε ελαφρά τις φέτες του τυριού και τις περνάμε διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό και τη γαλέτα. Βουτάμε ξανά τις φέτες στο αβγό και τις περνάμε από την αμυγδαλόψιχα. Τις βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα.

Σε μια φριτέζα, στους 160°C, τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο τα παναρισμένα κομμάτια του τυριού μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε με τη μαρμελάδα.

Μαρμελάδα: Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε ακαθάριστα τα μανταρίνια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε σε κρύο νερό, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία άλλες δύο φορές.

Κόβουμε τα μανταρίνια σε 8 μέρη και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού, αφήνοντάς τα να σιγοβράσουν μέχρι να σχηματιστεί ένα δεμένο σιρόπι.

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, όχι όμως υπερβολικά, ώστε να μείνουν μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε την πιπερόριζα και ανακατεύουμε.

Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου