Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Παραδοσιακό κιχί με πράσο και λουκάνικο

Υλικά Συνταγής


  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο «κιχί» της alfa
  • 1 φλ. ελαιόλαδο 
  • 1 ½ κιλό πράσα (μέτρια σε μέγεθος και τρυφερά) 
  • 4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα    
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 6 λουκάνικα Μακεδονίας 
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα 
  •  αλάτι
  •  πιπέρι


Εκτέλεση Συνταγής


Κόβουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες και ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούν. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αφού κρυώσει η γέμιση, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη φέτα,.
Αλείφουμε ένα ταψί 35 εκατοστών με ελαιόλαδο. Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο, κόβουμε κάθε φύλλο στη μέση, κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Σκορπάμε λίγη γέμιση, κατά μήκος των φύλλων. Τα τυλίγουμε σε ρολό, στρίβουμε σε κιχί και τα τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα ρολά, μεγαλώνοντας κάθε φορά τον κύκλο του κιχί, μέχρι στο τέλος να έχουμε ένα μεγάλο κιχί στο ταψί. Αλείφουμε με ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια και τη ραντίζουμε πεταχτά με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, κατά προτίμηση στις αντιστάσεις. Τα τελευταία 20' ψήνουμε μόνο στην κάτω αντίσταση. Το κιχί είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από το ταψί και είναι ρόδινο και τραγανό ολόγυρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου