Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Γρήγορο στρογκανόφ στο γουόκ

Υλικά Συνταγής


  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (ή σησαμέλαιο, για πιο «κινέζικο» εφέ)
  • 250 γρ. μοσχάρι φιλέτο ή κόντρα φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 100 γρ. μικρά πορτομπέλο ή καφετιά μανιτάρια, χωρίς τα «ποδαράκια», κομμένα στα τέσσερα
  • 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα (ή γλυκιά, ανάλογα με τα γούστα μας)
  • 100 ml ζεστό νερό (ή ζωμό, αν μας βρίσκεται)
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι πρόβειο
  • αλάτι, πιπέρι
  • το ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • λίγο ρύζι του 10λεπτου

Μερίδες 2, Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 15΄

Εκτέλεση Συνταγής


Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε στο καυτό σκεύος το μοσχάρι, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα και το νερό (ή το ζωμό). Μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά. Αποσύρουμε και έπειτα από 1 λεπτό (να μην κοχλάζει το φαγητό) προσθέτουμε 4 κουτ. σούπας γιαούρτι πρόβειο, αλατοπίπερο και ξύσμα από 1 λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τα υγρά του φαγητού και σερβίρουμε αμέσως με ρύζι του 10λεπτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου