Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Ναπολεόν σοκολάτας

Υλικά Συνταγής

για 4-6 άτομα

  • 2 πακέτα φύλλο σφολιάτας 200 γραμμαρίων το καθένα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35 % με 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 90 γραμμάρια τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 400 γραμμάρια μερέντα
  • 180 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση Συνταγής


Κόβουμε προσεκτικά με κοφτερό μαχαίρι το φύλλο σφολιάτας στην μέση κατά μήκος.
Φυλάμε καμιά δεκαριά στην άκρη για την διακόσμηση.

Λιώνουμε το βούτυρο και το ενώνουμε με την μερέντα. Χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός τα 2 υλικά να ενωθούν καλά.
Στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ στρώνουμε μια σειρά με σφολιάτας.

Πάνω από αυτά απλώνουμε το μείγμα της μερέντας.
Καλύπτουμε με μιαν ακόμη σειρά από σφολιάτα.

Ετοιμάζουμε την σαντιγί, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές άχνη σε σφιχτή σαντιγί.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από όλα τα υλικά στο πυρέξ.

Πάνω από την σαντιγί τρίβουμε τα 10 κομματάκια σφολιάτας που κρατήσαμε στην άκρη.
Πάνω απ’ όλα πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή νιφάδες κουβερτούρας.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει για 3 ώρες.

Πηγή: sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου