Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Ταχινόπιτα

Υλικά Συνταγής


  • 1 φλιτζάνι ταχίνι
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές και μαύρες
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • λίγο κονιάκ για επάλειψη
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • λάδι απ' το ταχίνι ή σησαμέλαιο για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση Συνταγής


Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τις σταφίδες, τα καρύδια και τα μπαχαρικά.

Χτυπάτε το ταχίνι με το μέλι, την κρυσταλλική ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτετε το μείγμα αυτό στο μείγμα του αλευριού.

Αλείφετε ένα ταψί με σησαμέλαιο και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 40'. Αφήνετε την ταχινόπιτα να κρυώσει και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνειά της με το κονιάκ. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου