Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Πάστα φλόρα αυθεντική

Υλικά Συνταγής


  • 200 γραμμάρια βούτυρο από το ψυγείο
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη +λίγη ακόμη για γαρνίρισμα
  • 1 αυγό
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα ή δαμάσκηνο ή κεράσι ή βατόμουρο

Εκτέλεση Συνταγής


Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ
Ζυμώνουμε με το φτερό έτσι ώστε να γίνει μια ενιαία ζύμη
Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο
Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο τσέρκι ή ταψί
Κρατάμε λίγη ζύμη στην άκρη για να φτιάξουμε τις ραβδώσεις της επιφάνειας
Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα, άφθονη
Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστούνια
Τοποθετούμε τα μισά διαγωνίως, τα υπόλοιπα μισά κάθετα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά
Γαρνίρουμε την πάστα φλόρα με άχνη, όταν κρυώσει.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου