Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Μανιτάρια με σιρόπι βαλσαμικό

Υλικά Συνταγής



  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 750 γρ. μανιτάρια μικρά
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 60 ml ξίδι βαλσαμικό
  • 3 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο


Εκτέλεση Συνταγής


Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε τα μανιτάρια και ψήνετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν. Αλατίζετε και προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνετε το σκόρδο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλο 1 λεπτό.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τη ζάχαρη, το βαλσαμικό και 1 κουταλιά νερό και το αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το μείγμα στο 1/3 και να δέσει.
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο, προσθέτετε το σιρόπι βαλσαμικό και γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο θυμάρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου