Υλικά Συνταγής
- 80 ml ελαιόλαδο
- 750 γρ. μανιτάρια μικρά
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- 60 ml ξίδι βαλσαμικό
- 3 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε τα μανιτάρια και ψήνετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν. Αλατίζετε και προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνετε το σκόρδο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλο 1 λεπτό.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τη ζάχαρη, το βαλσαμικό και 1 κουταλιά νερό και το αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το μείγμα στο 1/3 και να δέσει.
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο, προσθέτετε το σιρόπι βαλσαμικό και γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο θυμάρι.
Πηγή: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου