Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Τριμμένες πατάτες στο τηγάνι με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά Συνταγής


  • 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και τριμμένες στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής


Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Ρίχνουμε τη μία δόση από το μείγμα με τις πατάτες και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό, μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να ψηθούν καλά, τις πιέζουμε με μια σπάτουλα να είναι όσο πιο επίπεδες γίνεται. Οταν είναι έτοιμη η μία δόση, τη βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση, προσθέτοντας πάλι λάδι.

  • Μερίδες 2
  • Προετοιμασία 5΄
  • Μαγείρεμα 15΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου