Υλικά Συνταγής
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε πολύ λεπτές (1 mm) είτε με μαχαίρι είτε με το λεγόμενο «μαντολίνο» (κόφτης/τρίφτης λαχανικών). Ξεπλένετε τις φέτες πατάτας πολύ καλά και τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.
Αν τα φτιάξετε στο φούρνο: Προθερμαίνετε το φούρνο. Στρώνετε τη λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε τις φέτες πατάτας, αφού τις αλείψετε με λάδι κι απ' τις δυο πλευρές και τις αλατίσετε. Ψήνετε απ' τη μια πλευρά μέχρι να ροδίσουν και τις γυρίζετε κι απ' την άλλη. Βγάζετε τις πατάτες και τις αφήνετε πάλι για λίγο σε απορροφητικό χαρτί, εφόσον κρίνετε ότι χρειάζετε. Πασπαλίζετε με ρίγανη (προαιρετικά) και σερβίρετε.
Αν τα φτιάξετε στο τηγάνι. Βάζετε λάδι στη φριτέζα και μόλις κάψει, ρίχνετε τις πατάτες και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρετε.
Ξέρετε ότι μπορείτε να προμηθευτείτε online τα υλικά της συνταγής ή να κάνετε τα καθημερινά σας ψώνια από το διαδικτυακό σούπερ μάρκετ mamashome μ' ένα κλικ εδώ;
Συμβουλή
Διαλέξτε κάποιο απ' τα δροσερά και ωραία σπιτικά ντιπ για να συνοδεύσετε τα πατατάκια.
Πηγή: icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου