Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Τάρτα με λιαστές ντομάτες και σπαράγγια

Υλικά Συνταγής

Για μία ταρτιέρα 27 εκ.

  • 400 γρ. ζύμη brisée (ζύμη για αλμυρή τάρτα)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 360 γρ. σπαράγγια πράσινα, βρασμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκους αυγού
  • 200 γρ. ανθότυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 120 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής


Ψήνουμε τη βάση της τάρτας.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα σπαράγγια, αλατίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά, τα δύο είδη τυριού, τις λιαστές ντομάτες, λίγο αλάτι και τα βότανα.

Στρώνουμε το μείγμα με τα σπαράγγια στη βάση κάθε τάρτας και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 10 λεπτά περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου