Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Δροσερό ταμπουλέ με πλιγούρι

Υλικά Συνταγής


  • 340 γραμμάρια πλιγούρι
  • 3 μεγάλες τομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 20 φύλλα πλυμένη ρόκα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής


Σε μια κατσαρόλα με δύο λίτρα αλατισμένο νερό βράζετε το πλιγούρι σε μέτρια φωτιά για 22-24 λεπτά και στην συνέχεια το σουρώνετε αφού έχετε δοκιμάσει ότι έχει βράσει και έχει φουσκώσει. Αναλόγως με την μάρκα μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω η λίγο λιγότερο.
Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε με μαχαίρι του chef τις τομάτες και το αγγούρι σε πολύ μικρά κυβάκια.
Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και την ρόκα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε στο ψυγείο για 20 λεπτά πριν σερβίρετε.
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα η σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου