Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Πέννες αλφρέντο με κοτόπουλο και παρμεζάνα


Υλικά Συνταγής


  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Ελαιόλαδο
  • 450ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 250γρ. Ζυμαρικά πέννες
  • 150γρ. / 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Φρέσκο βασιλικό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής


Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο.
Αφού πάρει χρώμα σβήνουμε με το ζωμό, ο οποίος πρέπει να είναι ζεστός και συμπληρώνουμε και την κρέμα γάλακτος
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα ζυμαρικά και αφού πάρουν βράση, σκεπάζουνε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 15’ με 20’ λεπτά να γίνουν οι πέννες
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου