Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Μανιτάρια γεμιστά

Υλικά Συνταγής


  • 8 μεγάλα μανιτάρια
  • 40 γραμμάρια βούτυρο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 200 γραμμάρια τρίμματα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 1 ½ κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού

Εκτέλεση Συνταγής


Καθαρίζετε τα μανιτάρια και αφαιρείτε το κοτσάνι τους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά.
Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τα τρίμματα ψωμιού και προσθέτετε τα σοταρισμένα υλικά.
Ρίχνετε την παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Τοποθετείτε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και τα γεμίζετε με το μείγμα.
Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 17 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου