Υλικά Συνταγής
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι μπύρα
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. κανελογαρίφαλα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις όσο πάρει (περίπου 1.200 γραμμ.)
- 1 ποτήρι μέλι
- 2 ποτήρια νερό
- Για το γαρνίρισμα
- καρύδια μέτρια κοπανισμένα
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε προσθέτοντας το αλεύρι μέχρι να είναι η ζύμη εύκολη στο πλάσιμο και μαλακή. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170οC για 20΄- 25΄, για να είναι αφράτα.
Για το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με το μέλι για 5΄. Όταν κρυώσουν τα μελομακάρονα, τα σιροπιάζουμε στο ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με το κοπανισμένο καρύδι.
Τη συνταγή μας παραχώρησε ευγενικά η κα Μαρκέλλα Παντελαίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου