Υλικά Συνταγής
- 2 1/2 κούπες ζεστό νερό.
- 1 1/2 κουτ.γλ.μαγιά ξηρή
- 2 1/2 κουτ.γλ. αλάτι ψιλό
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
- 200-250 gr. φέτα τριμμένη με το χέρι
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση Συνταγής
Από το νερό,παίρνουμε την μισή κούπα νερό και διαλύουμε την μαγιά ,με την ζάχαρη.
Αφήνουμε να ” φουσκώσει”.
Σε λεκάνη βάζουμε το νερό,το αλάτι και ανακατεύοντας,προσθέτουμε την μαγιά και σταδιακά το αλεύρι.
Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε 1/4 φλιτζάνι λάδι,αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει (μια ώρα περίπου).
Ζυμώνουμε λίγο για να φύγει ο αέρας.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μέρη.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα,ένα-ένα ξεχωριστά.
Λαδώνουμε το κάθε φύλλο,ελαφρά και απλώνουμε την φέτα ,με κουτάλι εκτός από τις άκρες,για να μην χαλάσουν στο κλείσιμο.
Κλείνουμε σε ρολό,προσεχτικά.
Αμέσως τοποθετούμε το ρολό,σε λαδωμένο ταψί.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ρολά.
Λαδώνουμε από πάνω τα φύλλα με το μισό φλιτζάνι λάδι.
Σκεπάζουμε με πετσέτα κι αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,πάνω- κάτω αντίσταση,
για 45-60 λεπτά.Όταν τα φύλλα ξεχωρίσουν,βγάλτε από το φούρνο ,τυλίξτε με πετσέτα και κλείστε σε νάιλον σακούλα.
Αφήστε να μαλακώσει λίγο και κόψτε την.
Έχει λίγη φασαρία,αλλά…αξίζει τον κόπο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου