Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Μπρόκολο με ραπανάκια, σάλτσα φέτας και μαυροκούκι

Υλικά Συνταγής


  • 450 γρ. μπρόκολο
  • 100 γρ. τρυφερά φύλλα σαλάτας, χοντροκομμένα
  • 4 ραπανάκια μικρά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα φέτας

  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
  • 1/2 κουτ. σούπας μέλι
  • 200 γρ. φέτα, κατά προτίμηση μαλακή
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι

Μερίδες 4-6, Προετοιμασία 15', Αναμονή 30'

Εκτέλεση Συνταγής


Χωρίζουμε το μπρόκολο σε πολύ μικρά μπουκετάκια, μεγέθους περίπου 2 εκ. Ένας εύκολος τρόπος είναι να τα κόψουμε με ψαλίδι. Τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου μισή ώρα, να μαριναριστεί.

Σάλτσα: Χτυπάμε σε έναν πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μέχρι να πολτοποιηθούν και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Σαλάτα: Ρίχνουμε στο μπολ με το μπρόκολο τα φύλλα σαλάτας, τα ραπανάκια, το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα φέτας, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε.

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου