Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Μουστοκούλουρα με μούστο και σουσάμι

Υλικά Συνταγής

για 60-65 κομμάτια

  • 250ml μούστο
  • 250ml ελαιόλαδο
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή ρακόμελο
  • 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. σουσάμι

Εκτέλεση Συνταγής


Ρίχνετε σε μια λεκανίτσα το μούστο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα σύρμα. Αραιώνετε τη σόδα στο κονιάκ και τα ρίχνετε κι αυτά στη λεκανίτσα. Συνεχίζετε να χτυπάτε με σύρμα να ενωθούν.
Σε ξεχωριστή λεκανίτσα κοσκινίζετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέσα το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Τα προσθέτετε λίγο λίγο στο μείγμα του μούστου ανακατεύοντας με μια σπάτουλα στην αρχή και μετά με το χέρι μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Μπορεί να μην πλάθεται εύκολα στην αρχή. Μην της προσθέσετε όμως αλεύρι, αφήστε τη να ξεκουραστεί 15 λεπτά και μετά θα δείτε πόσο εύκολα θα πλάθεται. Μην φορτώσετε τη ζύμη σας αλεύρι γιατί θα σας βγουν σκληρά τα κουλουράκια και μετά θα στεναχωρεθείτε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ύστερα πλάθετε στρογγυλά ή ό,τι άλλο σχήμα κουλούρια επιθυμείτε και τα αραδιάζεται σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Βάζετε το σουσάμι σε ένα μπολ, παίρνετε ένα ένα τα κουλουράκια, τα βουτάτε στο σουσάμι και τα ξαναφήνετε στη θέση τους.
Ψήνετε τα κουλούρια στον αέρα στους 175 οC για 20-25 λεπτά περίπου, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν όμορφα. Αφού κρυώσουν τα διατηρείτε σε μεταλλικά ή γυάλινα δοχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου