Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Γιαουρτόπιτα

Υλικά Συνταγής


  • 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι τοτάλ
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. βανίλια ή ξύσμα λεμονιού 
  • 400 γρ. ζάχαρη 
  • 240γρ. γάλα
  • άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής


Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και έπειτα προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα.Στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι μαζί με την βανίλια ή το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για ακόμα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Βουτυρώνουμε την φόρμα του κέικ και βάζουμε μέσα το μίγμα για την γιαουρτόπιτα.
Ψήνουμε την γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμη την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου