Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Λαχανοσαλάτα με ελιές και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά Συνταγής


  • 1/2 λάχανο, λεπτοκομμένο ή λεπτοτριμμένο
  • 150 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), χοντροτριμμένη ή σε λεπτεπίλεπτες φέτες με το ειδικό εργαλείο «μαντολίνο» (για να γλιτώσουμε έστω το καθάρισμά της, υπάρχει έτοιμη καθαρισμένη κολοκύθα στο τμήμα μαναβικής των σούπερ μάρκετ) - εναλλακτικά, βάζουμε καρότο 1 ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 κουτ. σούπας πράσινες ελιές (ξεκουκουτσιασμένες), κομμένες σε φετάκια
  • 1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα ή ρίγανη ξερή, καλά κοπανισμένη
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 μανταρίνι
  • 1½ κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
  • 1 κουτ. σούπας κάρι

Μερίδες 4, Προετοιμασία 40'


Εκτέλεση Συνταγής


Σάλτσα: Στο μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομογενοποιημένο μείγμα. Την κρατάμε στην άκρη.

Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάχανο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε να μαραθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το μήλο, τις ελιές, τη μαντζουράνα, το κρεμμύδι, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και πάλι απαλά και σερβίρουμε.

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου