Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Κολομπαρόπιτα

Υλικά Συνταγής


  • 1 ½ κιλό κολοκυθάκια
  • 3 αυγά
  • 2 φλιτζ. καφέ σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ¾ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα
  • λίγο αλεύρι για πασπάλισμα

Εκτέλεση Συνταγής


Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα αφήνουμε περίπου 1 ώρα σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λάδι και το αλεύρι) και προσθέτουμε τα κολοκύθια. Λαδώνουμε τον πάτο ενός ταψιού και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί και από πάνω ρίχνουμε λίγο ακόμη λάδι και αλεύρι.
Ψήνουμε στους 200οC μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.

* Η κολομπαρόπιτα είναι μία παραδοσιακή συνταγή της Χαλκιδικής. Το όνομα της πίτας προέρχεται από τη λέξη "κολόμπαρος", που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει γυμνός. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη πίτα δεν έχει φύλλο! Αποτελείται από χυλό με βάση το κολοκυθάκι, στην επιφάνεια δε της πίτας δημιουργείται ένα τραγανό στρώμα, αφού πασπαλίζουμε με αλεύρι. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου