Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Κροκέτες μπακαλιάρου με πατάτα στο φούρνο της Βέφας

Υλικά Συνταγής


  • Μισό κιλό φρέσκος μπακαλιάρος
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 3 πατάτες μεγάλες βρασμένες
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα γλυκό κρασί
  • 1 κούπα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1,5 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής 


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Ψήνουμε τον μπακαλιάρο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για 15 λεπτά
Όταν κρυώσει τον ψιλοκόβουμε
Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μπολ
Προσθέτουμε το ψάρι, τα κρεμμύδια, το κρασί, τη φρυγανιά, τον κόλιανδρο και μοσχοκάρυδο
Αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε και το αυγό
Φτιάχνουμε το μείγμα σε κροκέτες και ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψί μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
Οι κροκέτες μπακαλιάρου με πατάτα στο φούρνο της Βέφας είναι έτοιμες

Συμβουλές


Μπορείτε να φτιάξετε τις ίδιες κροκέτες και στο τηγάνι
Συνταγή: Βέφα Αλεξιάδου
Πηγή: miam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου