Υλικά Συνταγής
για 6 μερίδες
για 6 μερίδες
- 500 γρ. μικρά λευκά φασόλια
- 6 πολίτικα λουκάνικα ΥΦΑΝΤΗΣ
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 5-6 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 βάζο Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Όλα σε 1
- 2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ ΜΠΑΧΑΡ
- χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- αλουμινόχαρτο SANITAS
Εκτέλεση Συνταγής
Μουσκέψτε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Την επόμενη βράστε τα για 1 ώρα και 15 λεπτά χωρίς να τα αλατίσετε. Στραγγίστε τα και αδειάστε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Αλατίστε τα ελαφρά.
Προσθέστε τα λουκάνικα κομμένα σε μικρότερα κομμάτια, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο. Ρίξτε μετά την μαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας, την πάπρικα, το τζίντζερ και τον χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών.
Περιχύστε με ελαιόλαδο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στους 200ο C για 40 λεπτά και σερβίρετε με φέτες πολύσπορης μπαγκέτας ψημένες με πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο.
Πηγή: Βαγγέλης Δρίσκας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου