Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Σκορδαλιά με ψωμί, καρύδια και αμύγδαλα

Υλικά Συνταγής


  • 250 γραμμ. ψωμί (χωρίς κόρα) "Καραμολέγκος Γέννημα Θρέμμα πολύσπορο με φυσικό προζύμι"
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα
  • 1/2 φλ. αμυγδαλόψιχα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλ. ξίδι
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής


Γι’ αυτή τη σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια, ζεσταίνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα την αμυγδαλόψιχα να μουλιάσει.

Την αφήνουμε έτσι για 1 ώρα και στη συνέχεια τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Παίρνουμε τις φέτες από το ψωμί  «Καραμολέγκος Γέννημα Θρέμμα πολύσπορο με φυσικό προζύμι» και το βάζουμε σε νερό (με βάρος από πάνω) για να μουσκέψει καλά. Το στύβουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε στο μίξερ για να το αλέσουμε.

Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα σκόρδα, για να πολτοποιηθούν.

Λίγο λίγο ρίχνουμε το ξίδι και το λάδι με ροή κλωστής. Αν δεν σας αρέσει παχύ το μείγμα, αραιώστε το με λίγο νερό. Αλατίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου