Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ουζάτη τηγανιά με γαύρο, κρεμμυδάκι και θυμάρι


Υλικά Συνταγής

(φαγητό για 2 ή μεζές για 4)

  • 500 γρ. γαύρος, φιλεταρι-σμένος
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • 40 ml ούζο
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση Συνταγής


Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και απλώνουμε τον γαύρο. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα τον γαύρο από την άλλη πλευρά (για να μη σπάσει) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε και σερβίρουμε.

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου