Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Χοιρινά μπριζολάκια με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι

Υλικά Συνταγής


  • 1 χοιρινό μπριζολάκι από λαιμό για κάθε άτομο. Ζητάμε από το χασάπη μας να τα κόψει λεπτά
  • 1 κ.γ. θυμάρι ή λίγη φρέσκια ρίγανη
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής


Σε ένα μπολ ανακατέβουμε καλά το πορτοκάλι, το μέλι και τη μουστάρδα μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μέλι.
Ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει. Βάζουμε το κρέας αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε. Ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Αν το τρυπήσουμε με μαχαίρι είναι έτοιμο όταν πια δεν βγάζει ζουμάκι.
Ρίχνουμε το μείγμα της σος στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει, για 1 λεπτό περίπου.

Tip


Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε με κοτόπουλο ή με ψαρονέφρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου