Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Αρακάς λεμονάτος

Υλικά Συνταγής

για 4 άτομα 

  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 500 γρ. πατάτες
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο λαχανικών ή κότας
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. νερό
  • 600 γρ. αρακά Μπάρμπα Στάθης
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ ματσάκι δυόσμο


Για το σερβίρισμα

  • φέτες από λεμόνι
  • δυόσμο

Εκτέλεση Συνταγής


Τοποθετούμε μία πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε το καρότο σε λεπτές φέτες.Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κύβο και σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε το νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε τον αρακά, τον μισό άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε να βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο αρακάς.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τον λεμονάτο αρακά με φέτες από λεμόνι και φύλλα δυόσμου.



Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης
Πηγή: barbastathis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου