Υλικά Συνταγής
για 6 μερίδες
- ½ κιλό κριθαράκι χονδρό
- 1 μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 4 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 200 γρ. ψιλές φέτες από χωριάτικα λουκάνικα με πράσο
- 150 ml Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 80-100 γρ. τριμμένο Πεκορίνο Αμφιλοχίας η τριμμένο Συριανό Σαν Μιχάλη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την ψιλοκομμένη πιπέρια, το τριμένο σκόρδο το ανάλογο αλάτι, πιπέρι και τις φέτες από τα λουκάνικα. Μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή θερμοκρασία 15’ λεπτά.
Συμπληρώνουμε με καυτό νερό τόσο όσο για να τα καλύψει (ή όσο υποδεικνύει η συσκευασία της μανέστρας) και όταν πάρει βράση, προσθέτουμε μέσα και το χονδρό κριθαράκι. Μαγειρεύουμε έως ότου το κριθαράκι βράσει και μαζέψει όλα τα υγρά. Σερβίρουμε τη μανέστρα με το τριμμένο τυρί και πιπέρι.
Πηγή: StergioG
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου