Υλικά Συνταγής
Για το κέικ
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 440 γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 260 ml γάλα
- 2 βανίλιες
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρόδι καθαρισμένο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Για το γλάσο
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μία λεκάνη χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός ή στο μίξερ ρίχνετε το βούτυρο σιγά -σιγά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά και ανακατεύετε. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3' ακόμα. Προσθέτετε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα και τις βανίλιες. Προσθέτετε το 1 φλιτζάνι ρόδι, τα καρύδια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε το μείγμα του κέικ σε μία μεγάλη ή δύο μικρές φόρμες βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 40'-50' (βουτάτε μία οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι και όταν βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο). Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
Για το γλάσο γιαουρτιού: Σε ένα κατσαρόλακι ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και βράζετε για 3'-4'. Κατεβάζετε από τη φωτιά κι αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα 3/4 του σιρουπιού και το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα ελαφρύ γλάσο. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει, περιχύνετε το κέικ, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ρόδι και σερβίρετε.
Πηγή: icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου