Υλικά Συνταγής
Για τη ζύμη
- 500γρ. αλεύρι, μαλακό
- 7γρ. μαγιά, ξερή
- 2 αυγά
- 5γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια, εκχύλισμα
- 180γρ. γάλα χλιαρό
- 180γρ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
Για το σιρόπι
- 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 700γρ. νερό
- φλούδες από 1 λεμόνι
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
Εκτέλεση Συνταγής
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το γάλα και τη μαγιά και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα 10 λεπτά για να φουσκώσει η μαγιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με το γάντζο μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι.
Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω στο πάγκο εργασίας και παίρνουμε το 1/3 της ζύμης. Την βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε την κανέλα, την ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μια σοκολατένια ζύμη.
Έπειτα χωρίζουμε την άσπρη ζύμη σε τρία κομμάτια και τη σοκολατένια ζύμη σε άλλα τρία. Με τη βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα ένα κομμάτι λευκής ζύμης πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης σοκολατένιας και την πλάθουμε σε μπαστούνι πάχους 4εκ. Τυλίγουμε την άσπρη ζύμη σε ρολό με την σοκολατένια και κόβουμε κάθετα με ένα μαχαίρι σε φέτες πάχους 3εκ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.
Τοποθετούμε τα ροξάκια σε ταψιά φούρνου που έχουμε απλώσει λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Μόλις βγουν τα ροξάκια από το φούρνο τα βουτάμε κατευθείαν στο σιρόπι, τα αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε.
Τip: Σε περίπτωση που το σοκολατένιο ζυμάρι βγει πολύ σκληρό προσθέτουμε λίγο γάλα για να το μαλακώσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου