Υλικά Συνταγής
για 1 στρογγυλό τσέρκι με βάση
Για τη σοκολατόπιτα
- 450 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο επιπλέον, για την επάλειψη του σκεύους
- 450 γρ. κουβερτούρα
- 9 αβγά
- 900 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον, για την επάλειψη του σκεύους
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. καρυδόψιχα, σπασμένη στο multi
Για τη σάλτσα σοκολάτας
- 750 ml. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
- 500 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Εκτέλεση Συνταγής
Σοκολατόπιτα. Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος την καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα τοιχώματα του σκεύους. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 35 λεπτά.
Σάλτσα σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει και τη ρίχνουμε σταδιακά στη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις ψηθεί η σοκολατόπιτα, τη βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το τσέρκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.
Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου