Υλικά Συνταγής
για 8 άτομα
- 3 κιλά χοιρινό
- 100 ml ηλιέλαιο
- 4-5 πρέζες αλάτι
- 2 κουταλιές αρτισιά (κύμινο)
- 2 κουταλιές ξερό κόλιανδρο
- ¾ του ποτηριού κόκκινο κρασί
- ½ ποτηράκι νερό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Πασπαλίζετε με το αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Τοποθετείτε μία αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ηλιέλαιο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια του χοιρινού πολύ καλά από όλες τις πλευρές, δίνοντας τους πολύ καλό χρώμα.
Όταν όλα τα κομμάτια έχουν πάρει χρώμα, πασπαλίζετε με την αρτισιά και τον ξερό κόλιανδρο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10-15 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και με το νερό, χαμηλώνετε λίγο την φωτιά και τα αφήνετε να βράσουν και να δημιουργήσουν μία ωραία σάλτσα.
Πασπαλίζετε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου