Υλικά Συνταγής
- 1½ κιλό αρνάκι ή κατσικάκι μπούτι ολόκληρο ή σπάλα, καθαρισμένη από το λίπος της και κομμένη σε κύβους μεγέθους μεγάλης μπουκιάς
- 250 γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ κομμένη σε κύβους
- 300 γρ. γιδοτύρι ΗΠΕΙΡΟΣ κομμένο σε κύβους
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε κομμάτια
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 6 κομμάτια λαδόκολλα
Εκτέλεση Συνταγής
Αποβραδίς βάζετε το κρέας σε λεκανίτσα, το αλατοπιπερώνετε και το πασπαλίζετε με το σκόρδο. Περιχύνετε με το κρασί και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το κρέας σκεπασμένο στο ψυγείο.
Την επόμενη ημέρα προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Προσθέτετε στο κρέας την ντομάτα και τα τυριά και ανακατεύετε.
Αλείφετε τις λαδόκολλες με το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ και στη συνέχεια μοιράζετε τα υλικά και τις κλείνετε σε πακέτα. Αραδιάζετε τα πακέτα σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνετε με λίγο νερό. Ψήνετε το φαγητό για 2½ ώρες περίπου και αφού αφήσετε να κρυώσει λίγο, το σερβίρετε στη λαδόκολλα.
Συμβουλή
Αν χρησιμοποιήσετε ολόκληρο μπούτι, το αλατοπιπερώνετε καλά, του κάνετε χαρακιές και το παραγεμίζετε με κομμάτια σκόρδου και τυριών. Στη συνέχεια το περιχύνετε με την ντομάτα και το τυλίγετε σε βουτυρωμένη λαδόκολλα για να το ψήσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου