Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Ριζότο με γαρίδες

Υλικά Συνταγής


  • 1 κιλό γαρίδες μεσαίες ή μικρές
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί ή ούζο
  • 1 κιλό μαρούλι ή σπανάκι
  • 1 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα
  • 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. κορν-φλάουρ
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής


Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και φέρνουμε μια-δυό βόλτες.
Σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο, ρίχνουμε τα μαρούλια ή το σπανάκι, προσθέτουμε το ρύζι και 1 ποτήρι νερό.
Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Ρίχουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Διαλύουμε το κορνφάουρ στο χυμό λεμονιού μαζί ένα φλ. κρύο νερό, το ρίχνουμε στο φαγητό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξύσμα και αφήνουμε να πάρει μια-δυό βράσεις μέχρι να δέσει ελαφριά η σάλτσα.

Tips


  • Μπορούμε να προσθέσουμε μύδια, γυαλιστερές, καλαμαράκι, σουπιά, χταπόδι, καραβίδες ή και κομματάκια από φιλέτο ψαριού. Αλλά και να φτιάξουμε την ίδια συνταγή με χταποδάκι και καλαμαράκια από κονσέρβα.
  • Αν είναι Πάσχα και είσαι vegeterian, αυτή η συνταγή μαγειρεύει μια υπέροχη, εναλλακτική μαγειρίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου